Unohda Microsoft Office: Macissasi on jo ilmainen Productivity Suite

Unohda Microsoft Office: Macissasi on jo ilmainen Productivity Suite

Tekniikka
Ilmainen Internet-Kuvagalleria suomalaisille
Ilmainen videonjakopalvelu suomalaisille

Mac-käyttäjät eivät tarvitse Officea tai Google-dokumentteja. Jos omistat Macin, sinulla on jo pääsy täysin varusteltuihin tuottavuusohjelmiin ilmaiseksi. Sitä kutsutaan nimellä iWork, ja se sisältää Pages-, Numbers- ja Keynote-sovellukset. Tässä on katsaus siihen, mikä tekee siitä erityisen.

Apple iWorkin ymmärtäminen

Vuonna 2005 esitelty iWork on Applen talon vastaus Microsoft Office -sovellussarjaan. Vuodesta 2022 lähtien se sisältää tällä hetkellä kolme sovellusta, jotka toimivat Macissa, iPhonessa ja iPadissa. Kunkin sovelluksen tarkoituksen ymmärtämiseksi voi olla hyödyllistä verrata niitä Officeen tai Google Docs Editors -ohjelmistoon.

 • Sivut: Applen tekstinkäsittely- ja sivuasettelusovellus, joka vastaa suunnilleen Microsoft Wordia tai Google Docsia.
 • Numerot: Applen laskentataulukko sovellus, samanlainen kuin Microsoft Excel ja Google Sheets.
 • Avainhuomautus: Applen diapohjainen esityssovellus, jossa on samankaltaisia ​​ominaisuuksia kuin Microsoft PowerPointi ja Google Slides.

   Apple tarjoaa myös iWorkin iCloudille, joka on näiden sovellusten pilvipohjaisten versioiden sarja, joka on käytettävissä verkkoselaimen kautta millä tahansa alustalla (mukaan lukien Windows), jos sinulla on Apple ID.

   Omena

   Jokainen näistä iWork-sovelluksista pystyy käsittelemään tuontia g tai viemällä tiedostoja vastaavista Microsoft-sovelluksista, mikä tekee yhteistyöstä Windowsin omistajien kanssa hieman helpompaa. Voit myös muokata samoja asiakirjoja iPhonessa, iPadissa, Macissa ja pilvessä. Katsotaanpa alla lyhyesti jokaista sovellusta erikseen.

   ASIAT: Apple ID:n luominen iPhonelle tai iPadille

   Sivut: A Monipuolinen tekstinkäsittelyohjelma

   Omena

   Ehkä iWork-ohjelmiston kruununjalokivi, Pages on vankka tekstinkäsittelyohjelma, joka toimii myös Adobe InDesignin kaltaisena sivun asettelusovelluksena. Se sisältää kaikki ominaisuudet, joita olet odottanut tekstinkäsittelyohjelmalta vuodesta 1984 lähtien (fontit, lihavoitu, kursivoitu, perustelut) sekä tuen taulukoille, kaavioille ja multimedian lisäämiseen asiakirjoihin. Se sisältää myös mukavia malleja erityyppisille asiakirjoille, kuten ansioluetteloille, kirjeille, kirjoille ja raporteille – ja se muokkaa Microsoft Word -asiakirjoja helposti.

   Numerot: A Capable Spreadsheet

   Omena

   Numbers on suhteellisen uusi tulokas iWork-sarjassa, mutta ei paljon: Apple lisäsi Numbersin iWorkiin vuonna 2007 iWork ’08:lla. Se on taulukkolaskentasovellus, jossa on laaja ominaisuusjoukko (kaaviot, lajittelu, kaavat, median lisääminen), joka toimii myös Microsoft Excel -työkirjojen kanssa. Ja kuten muutkin iWork-sovellukset, Numbersissa on erittäin käteviä malleja, jotka kattavat monenlaisia ​​tilanteita, kuten perheen budjetin suunnittelua, säästöjen laskemista, laskujen luomista ja jopa koulunkäyntien seurantaa.

   Avainhuomautus: Nizzan esitysten salaisuus

   Omena

   Keynote sai alkunsa sovelluksesta, joka on kehitetty Steve Jobsille auttamaan häntä hänen tavaramerkkinsä live-puheenvuoroissa. Apple julkaisi sen ensimmäisen kerran tammikuussa 2003 Macille, ja siitä lähtien se on pysynyt välttämättömänä Mac-sovelluksena. Se käsittelee graafisesti monipuolisia esityksiä, joissa on upeita siirtymiä, upotettua videota dioihin, korkealaatuisia kaavioita ja jopa tukee useita ihmisiä pitämään saman esityksen. Se on pohjimmiltaan mehutettu Microsoft PowerPoint, jossa on Applen estetiikka.

   Kuinka saan iWorkin?

    Sivut , Numbers ja Keynote ovat kaikki ilmaisia ​​sovelluksia kaikille Macin omistajille. Useimmat Macit toimitetaan oletusarvoisesti asennettuina. Suorita ne avaamalla käynnistyslevy ja kirjoittamalla sovelluksen nimi tai etsimällä Pages-, Notepad- tai Keynote-kuvakkeita.

    Jos sinulla ei ole sovelluksia jo asennettuna, voit ladata ne Macin kautta App Storesta, jos sinulla on Apple ID. (Samaan tapaan sovellusten iPhone- ja iPad-versiot ovat App Storessa.)

    Vaihtoehtoisesti voit käyttää iWork for iCloudia millä tahansa yleisimmällä selaimella – jopa Windows PC:llä tai Chromebookilla. kun olet kirjautunut sisään Apple ID:lläsi. Pidä hauskaa luomisessa!

   • Aiheeseen liittyvä: Kuinka nähdä kaikki sovellukset, jotka olet ostanut Mac App Storesta

Ilmainen vaihtoehto Facebookille
Ilmainen vaihtoehto Instagramille
Ilmainen vaihtoehto Twitterille

Jaa somessa!

0Shares
0 0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.