Tech Giants AWS, Microsoft, Google, IBM tehostavat ponnistelujaan Kremlin rankaisemiseksi

Tech Giants AWS, Microsoft, Google, IBM tehostavat ponnistelujaan Kremlin rankaisemiseksi

Tekniikka
Ilmainen Internet-Kuvagalleria suomalaisille
Ilmainen videonjakopalvelu suomalaisille

Kun Venäjän julma hyökkäys Ukrainaan on venynyt kolmanteen viikkoon, teknologiayritykset ovat tehonneet tehdäkseen voitavansa ja ryhtyneet liiketoimiin rangaistakseen Venäjää provosoimattomasta hyökkäyksestä.

Se on lähestymistapa, jota Valkoisen talon entinen Venäjä-asiantuntija Fiona Hill suositteli Politicon haastattelussa, kun hän sanoi: “Tavallisten yritysten pitäisi tehdä päätös. Tämä on esimerkki ESG:stä, jonka yritykset sanovat olevansa heidän prioriteettinsa tällä hetkellä – hyvän ympäristö-, sosiaali- ja yrityshallinnon standardien noudattaminen. Aivan kuten ihmiset eivät halunneet rahojaan sijoittavan Etelä-Afrikkaan apartheidin aikana, haluatko todella, että rahasi sijoitetaan Venäjälle Venäjän julman hyökkäyksen ja Ukrainan alistumisen ja raivauksen aikana?”

Yritykset, jotka kohtaavat tämän haasteen, ovat Apple, Google, SAP, Microsoft, Oracle, AWS, AMD, Intel, Cisco, Dell, HP, IBM ja Lenovo. Toteutettuihin toimenpiteisiin kuuluu myynnin katkaiseminen Venäjälle, uuden liiketoiminnan luopuminen Venäjällä, lisäresurssien tarjoaminen Ukrainan ja sen liittolaisten tukemiseksi sekä Venäjän valtion rahoittaman median ulottuvuuden rajoittaminen.

osittain Venäjän Kreml on estänyt sosiaalisen median alustat, kuten Facebookin ja Twitterin, estämättä maan kansalaisten pääsyä niihin. Reutersin raportin mukaan Facebook tunnusti niiden kansalaisten erityisolosuhteet, joiden maahan on hyökätty, ja teki joitain poikkeuksia viesteissä esiintyvää väkivaltaista puhetta vastaan.

Facebookin emoyhtiön johtaja ja Instagram, Meta Platforms selvensi väliaikaista politiikkaa sanomalla, että se “keskittyy ihmisten puheoikeuksien suojelemiseen itsepuolustuksen ilmaisuna vastauksena sotilaalliseen hyökkäykseen heidän maahansa. Tosiasia on, että jos soveltaisimme tavallisia sisältökäytäntöjämme ilman muutoksia, poistaisimme nyt sisällön tavallisilta ukrainalaisilta, jotka ilmaisevat vastustavansa ja raivonsa hyökkääville sotilasvoimille, mitä pidettäisiin oikeutetusti mahdottomana hyväksyä.”

Tässä on katsaus siihen, mitä jotkut muut suuret teknologiayritykset ovat tehneet.

Google

Google keskeytti aluksi Google-mainokset Venäjällä ja jatkoi sitten keskeyttämällä “suuren osan kaupallisista toiminnoistamme Venäjällä – mukaan lukien mainokset kiinteistöissämme ja verkostoissamme maailmanlaajuisesti kaikille Venäjällä toimiville mainostajille, uudet Cloud-rekisteröinnit, useimpien palveluidemme maksutoiminnot ja kaupallistamisominaisuudet YouTuben katsojille Venäjä.” Ilmaiset palvelut, kuten haku, Gmail ja YouTube, jatkavat toimintaansa, Google sanoi. Yritys on kuitenkin poistanut Venäjän valtion tukeman median hakutuloksista EU:ssa sekä poistanut niiden sovellukset Google Playsta. Google auttaa myös nopeissa lentohyökkäyshälytyksessä Android-puhelimissa Ukrainassa ja hyödyntää sijoituksiaan Puolassa tarjotakseen apua pakolaisten tukemisessa.

Microsoft

Microsoft ilmoitti keskeyttävänsä Microsoftin tuotteiden ja palveluiden myynnin Venäjällä. Lisäksi yhtiö ilmoitti koordinoivansa hallitusten pyrkimyksiä lopettaa liiketoimintansa muut osa-alueet Venäjällä hallituksen pakotteiden mukaisesti. Microsoft sanoi, että sen vaikuttavin työalue on Ukrainan kyberturvallisuuden suojaaminen.

AWS

Amazon Web Services ilmoitti keskeyttäneensä vähittäismyyntituotteiden toimitukset Venäjällä ja Valko-Venäjällä toimiville asiakkaille ja katkaissut Prime Videon Venäjällä. Yhtiö kertoo myös tehneensä yhteistyötä ukrainalaisten asiakkaiden kanssa pitääkseen heidän sovelluksensa turvassa. AWS totesi, että sillä ei ole datakeskuksia, infrastruktuuria tai toimistoja Venäjällä. Yritys jatkaa työskentelyä avustusjärjestöjen kanssa humanitaarisen tuen tarjoamiseksi.

IBM

IBM ilmoitti toimitusjohtajalleen Arvind Krishnalle antamassaan lausunnossa, että Yhtiö on keskeyttänyt kaiken liiketoiminnan Venäjällä. Lisäksi yritys tarjoaa monenlaista tukea työntekijöille, joihin vaikutus vaikuttaa, sekä lahjoittaa 500 000 dollaria organisaatioille, jotka tukevat voimakkaasti vaikutusalueita.

Teknologiayritysten vastaus

Monet muut teknologiayritykset, mukaan lukien siruvalmistajat AMD, Intel ja Nvidia, ovat myös keskeyttäneet tuotteiden myynnin Venäjälle. Toiset tarjoavat erilaista teknologia-apua Ukrainan hallitukselle, ja toiset auttavat rahoittamaan avustustoimia pakolaisalueilla.

Mitä lukea seuraavaksi:

Kremlin aggressio jakaa digitaaliset ekosysteemejä teknisiin kaivamiin

Can Digital Resurssit apua Venäjän energian kiellon jälkeen?

Digitaalinen sotalaatikko: krypto ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan

Ukraina Fallout: Liitettävyys ja pilvipalveluiden käyttö fluxissa

Ilmainen vaihtoehto Facebookille
Ilmainen vaihtoehto Instagramille
Ilmainen vaihtoehto Twitterille

Jaa somessa!

0Shares
0 0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.