Pilvi on kolmen pelaajan markkina, jota hallitsevat AWS, Google ja Microsoft

Pilvi on kolmen pelaajan markkina, jota hallitsevat AWS, Google ja Microsoft

Tekniikka
Ilmainen Internet-Kuvagalleria suomalaisille
Ilmainen videonjakopalvelu suomalaisille

AWS, Microsoft ja Google keräsivät yhdessä 65 prosenttia maailmanlaajuisesta pilvilaskentaan käytetystä kulutuksesta vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä ja ylittivät kilpailunsa siinä määrin, että niiden yhteinen määräävä asema jättää kilpailijoille vain markkinarakoja tutkittavana.

)Näin sanoo yhdysvaltalainen Synergy Research Group, joka murskasi luvut Q1-tulostiedoista ja totesi kokonaistuloksi 52,7 miljardia dollaria, ja 12 kuukauden tulot olivat 191 miljardia dollaria.

Kasvua vuositasolla kaikkialla pilviprosentti oli 34 prosenttia. Tämän luvun ylittivät AWS, Microsoft ja Google. Mutta tutkimusyritys havaitsi, että pienemmät pilvet kasvavat hitaammin – 10–20 prosenttia.

Pienten pilvien hitaampi kasvu tarkoittaa, että myös niiden yhteinen markkinaosuus laskee. Synergyn luvut viittaavat siihen, että vaikka pienet toimijat ovat kasvattaneet liikevaihtoaan yli 150 prosenttia vuoden 2018 ensimmäisestä neljänneksestä, niiden yhteinen markkinaosuus on pudonnut 48 prosentista 36 prosenttiin.

Synergyn pilvimarkkinoiden markkinaosuustiedot vuoden 2022 ensimmäiseltä neljännekseltä Klikkaa suuremmaksi

Se on edelleen kukoistava markkina ja suuri mahdollisuus, mutta Synergyn pääanalyytikko John Dinsdale ehdotti, että pienempien pilvien on nyt keskityttävä “alueellisiin tai palvelurakoja, joissa he voivat erottaa itsensä kolmesta suuresta.”

Tämä ei läheskään varmasti ole lohdullinen viesti Oraclen ja IBM:n kaltaisille henkilöille, koska molemmat haluavat olla täyden palvelun pilviä koko infrastruktuurissa -palveluna, isännöitynä yksityisenä pilvenä ja alustana palveluna -markkinat, joita Synergy mittaa.

Infrastruktuuri palveluna ja alusta palveluna hallitsivat markkinoilla, ja kolme suurta hallitsevat näitä kahta palvelua vielä enemmän kuin o muut markkinat – 71 prosentin omistusosuus niiden välillä.

  • Q1 pilvikasvu nostaa AWS:ää, Azurea ja Googlea
  • Pilvikäyttö 500 miljardia dollaria tänä vuonna – Gartner

  • OVHcloud nostaa vuoden 2022 ennustetta ja mainitsee datan itsemääräämisoikeuden kasvavan kysynnän
  • Kaikki edellä mainitut eivät sisällä Kiinaa – markkinoita, joilla paikalliset palveluntarjoajat hallitsevat ja Keski-Britannian ulkopuolelta tulevat pelaajat voivat toimia vain paikallisten kumppaneiden kautta. Kilpailevien analyytikkoyritysten arviot joistakin Kaakkois-Aasian markkinoista viittaavat siihen, että Alibaba Cloudin ja Tencent Cloudin kaltaiset ovat livahtuneet kolmen parhaan palveluntarjoajan joukkoon – joten kolme suurta eivät ole kaikkialla kärjessä.

    Mutta Synergia ei näe haastajia horisontissa.

    “Vaikka kilpailutaso on edelleen korkea, valtavat ja nopeasti kasvavat pilvimarkkinat sulautuvat edelleen Amazonin, Microsoftin ja Googlen ympärille”, Dinsdale huomautti. “Muut pilvipalveluntarjoajat eivät yksinkertaisesti pysty vastaamaan kolmen suuren markkinajohtajan mittakaavaa ja maantieteellistä kattavuutta.” ®

Ilmainen vaihtoehto Facebookille
Ilmainen vaihtoehto Instagramille
Ilmainen vaihtoehto Twitterille

Jaa somessa!

0Shares
0 0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.