Nintendo Switch Sports on Euroopan suurin toukokuun peli |  Euroopan markkinaraportti

Nintendo Switch Sports on Euroopan suurin toukokuun peli | Euroopan markkinaraportti

Urheilu
Ilmainen Internet-Kuvagalleria suomalaisille
Ilmainen videonjakopalvelu suomalaisille

GSD:n mukaan yli 7,9 miljoonaa digitaalista ja fyysistä peliä myytiin kaikkialla Euroopassa.

Pudotus on suuri, 29 % huhtikuuhun verrattuna ja 21 % vähemmän kuin toukokuussa 2021 (huomaa: vuosi 2022 sisältää Bethesdan ja Gearboxin digitaaliset numerot). Viimeiset neljä viikkoa ovat olleet todella pulaa uusista pelijulkaisuista, eikä yhtään uutta julkaisua ole Top 20:ssä.

Viime kuussa myydyistä peleistä lähes 4,5 miljoonaa oli digitaalisten latauskauppojen kautta.

Nintendo Switch Sports oli ykkönen, pelkästään pelin fyysisen myynnin perusteella (Nintendo ei jaa digitaalisia lukuja). Peli on ollut erityisen suosittu Ranskassa ja Saksassa, ja näiden kahden maan osuus kaikista Euroopassa myydyistä kappaleista on yli puolet. Peli oli myös ykkönen Espanjassa ja Italiassa, kun taas Isossa-Britanniassa se oli Lego Star Wars: The Skywalker Saga sijalla 1 (katso Yhdistyneen kuningaskunnan raportti napsauttamalla tätä).

Konsolien toimitusongelmat helpottuvat

Laitteistojen osalta yli 297 000 pelikonetta myytiin tela-alustaisissa Euroopan maissa (Saksan ja Yhdistyneen kuningaskunnan tiedot eivät sisälly, saadaksesi Ison-Britannian markkinaraportti napsauttamalla tätä). Se on lähes 3 % vähemmän kuin huhtikuussa ja 3 % vähemmän kuin viime vuoden toukokuussa.

Uusien konsolien myynti (PS5 ja Xbox Series X ja S) toukokuussa 2022 seuratuilla Euroopan markkinoilla kasvoi 26 % kuukausittain, kun toimitusrajoitteet alkoivat helpottaa. Nintendo Switchin myynti oli lähes identtinen toukokuun 2022 ja toukokuun 2021 välillä, noin 135 000:n rajalla.

Tänä vuonna PS5 on mennyt huonommin. PS5:n myynti vuoden 2022 viiden ensimmäisen kuukauden aikana on puolet pienempi kuin viime vuonna tähän aikaan. Tämä on verrattuna Xbox Series X- ja S-sarjaan, jotka ovat myyneet suunnilleen saman määrän yksiköitä vuonna 2022 verrattuna vuoteen 2021. Samaan aikaan Nintendo Switchin yksikkömyynti on kasvanut 20 % edellisvuodesta.

Lisätarvikemarkkinat putoavat hieman

Hieman yli 992 000 asustetta ja lelutuotetta myytiin eri puolilla Eurooppaa Toukokuussa laskua 14 % viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna ja 8 % vähemmän kuin huhtikuussa.

PS5 DualSense -ohjain pysyy ykkösenä PS4 DualShock -ohjaimen edellä.

Pistekorttien osalta viime kuussa myytiin vähittäiskaupassa 924 000 korttia, mikä on 7 % vähemmän kuin viime vuonna ja 11 % vähemmän kuin huhtikuussa.

Sniper Elite 5 nauttii suoratoistomenestyksestä

Data Sparkersin suoratoistoseurannasta, Audiencesta, joka seuraa maailmanlaajuista suoratoistoa Twitch, YouTube Gaming ja Facebook Gaming havaitsivat, että toukokuussa Sniper Elite 5 (yksi harvoista uusista julkaisuista viime kuussa) lähetti yli 50 432 tuntia ja 1,9 miljoonaa katselutuntia.

Tämä tarkoittaa keskimäärin 37 tuntia katselua jokaista suoratoistotuntia kohden. Tämä perustuu puhtaasti kuuteen päivään, jotka se oli myynnissä toukokuussa.

Viime kuussa Sniper Elite 5:n keskimääräinen katselutuntimäärä oli kolme kertaa suurempi verrattuna Lego Star Wars: The Skywalker Sagaan, joka julkaistu 5. huhtikuuta, Sparkers on paljastanut. Se oli kuitenkin 61 % pienempi kuin Nintendo Switch Sportsin keskimääräinen katselutuntimäärä, joka julkaistiin 29. huhtikuuta.

Nintendo Switch Sportsin keskimääräinen katselutuntimäärä oli kaksinkertainen verrattuna FIFA 22:een ja 45 %. korkeampi kuin GTA 5:ssä, vaikka FIFA 22:n lähetystuntien määrä oli 45 kertaa ja GTA 5:ssä 95 kertaa enemmän. Tämä tarkoittaa, että ne striimaajat, jotka suoratoistavat Nintendo Switch Sportsia, saivat korkeimman keskimääräisen katsojamäärän lähetystuntien murto-osaan verrattuna kahteen ikivihreään nimikkeeseen.

Vaikka Elden Ringin lähetystuntien määrä puolittui toukokuussa verrattuna huhtikuuhun (kun peli julkaistiin), keskimääräinen katselutuntien määrä lähetystunteihin laski vain 9 %.

Euroopan GSD toukokuu 2022 20 parasta peliä (digitaalinen + fyysinen)

1 Nintendo Switch Sports (Nintendo)*

7

Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)*

Asema Otsikko
2 FIFA 22 (EA)
3
Lego Star Wars: The Skywalker Saga (Warner Bros)

4 Grand Theft Auto 5 (Rockstar) 5 Elden Ring (Bandai Namco) 6 NBA 2K22 (2K Games)
Horizon Forbidden West (Sony)
8
9 Red Dead Redemption 2 (Rockstar)

10Gran Turismo 7 (Sony)

11 Kirby ja unohdettu maa (Nintendo)*

12 Pokémon Legends: Arceus (Nintendo)*

13 Minecraft: Switch Edition ( Mojang)

14 Assassin’s Creed Valhalla (Ubisoft)

15 Star Wars Jedi: Fallen Order (EA)

16 Animal Crossing: New Horizons (Nintendo)* 17 Far Cry 6 (Ubisoft)

18

Mario Party Superstars (Nintendo)*

19 Hearts of Iron IV (Paradox) 20 The Sims 4 (EA)

Digitaalista dataa ei ole saatavilla

GSD-digitaalidata sisältää osallistuvien pelien Steamin, Xbox Liven, PlayStation Networkin ja Nintendo Eshopin kautta myytävät yritykset. Tärkeimmät osallistuvat yritykset ovat Activision Blizzard, Bandai Namco, Capcom, Codemasters, Electronic Arts, Embracer Group (mukaan lukien Gearbox, Koch Media, Sabre Interactive), Focus Entertainment, Konami, Marvelous Games, Microids, Microsoft (mukaan lukien Bethesda), Milestone, Nacon, Paradox Interactive, Quantic Dream, Sega, Sony, Square Enix, Take-Two, Ubisoft ja Warner Bros. Nintendo ja 505 Games ovat pienempien studioiden ohella merkittäviä poissaoloja.

Digitaalinen tieto sisältää Itävallassa, Bahrainissa ja Belgiassa myydyt pelit , Bulgaria, Kroatia, Kypros, Tšekki, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Islanti, Irlanti, Italia, Luxemburg, Malta, Alankomaat, Norja, Puola, Portugali, Romania, Venäjä, Slovakia, Slovenia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Turkki, Ukraina, Yhdistyneet arabiemiirikunnat ja Yhdistynyt kuningaskunta.

Fyysiset tiedot sisältävät kaikki pelit, mutta vain ne, jotka myydään Itävallassa, Belgiassa, Tanskassa, Suomessa, Ranska, Saksa, Italia, Alankomaat, Norja, Puola, Portugali, Espanja, Ruotsi, Sveitsi ja Yhdistynyt kuningaskunta.

Konsolilaitteistojen myynti kattaa Belgian, Tanskan, Suomen, Ranskan, Italian, Portugalin, Venäjän, Espanjan, Ruotsin ja Sveitsin . Tarvikkeiden myynti kattaa samat markkinat, mutta se ei sisällä Sveitsiä.

Ilmainen vaihtoehto Facebookille
Ilmainen vaihtoehto Instagramille
Ilmainen vaihtoehto Twitterille

Jaa somessa!

0Shares
0 0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.