News24.com |  Rikkoutunut Amatholen piirikunta syyttää Eastern Cape Cogta sotkuistaan, parlamentti kuulee

News24.com | Rikkoutunut Amatholen piirikunta syyttää Eastern Cape Cogta sotkuistaan, parlamentti kuulee

Pelit
Ilmainen Internet-Kuvagalleria suomalaisille
Ilmainen videonjakopalvelu suomalaisille

Salkkukomitean puheenjohtaja, jäsen Faith Muthambi (GCIS)

  • Amatholen piirikunta ja Eastern Cape Cogta asettivat toisiaan torstaina parlamentin Cogta-salkunhoitokomitean aikana kunnan taloudellisesta sotkusta.
  • Salkkukomitean puheenjohtaja MP Faith Muthambi kuuli ADM: ltä, että Cogta ei tue lainkaan vaikeuksissa olevaa kuntaa.
  • Cogta Eastern Cape kertoi Muthambille varoittaneensa ADM: ää vuosia sitten palauttamaan luokan 6 viranomaisen laiton uudelleenluokittelu luokan 7 tasolle, mikä mahdollisti kunnanjohtaja, ylemmät johtajat ja työntekijät ansaitsevat paljon enemmän kuin ansaitsivat.

klo Taloudellisesti vammautuneen Amathole-piirikunnan (ADM) ongelmien keskipiste on kunnan ja paikallishallintoa valvovan osavaltion yhteistyöhallinnon ja perinteisten asioiden osaston (Cogta) välinen murtunut suhde.

Tämän huomasi parlamentin Cogta-salkunhoitokomitea kokouksessa, johon torstaina osallistuivat Eastern Cape Cogta ja ADM.

Kaksi valtioelintä siirrettiin uskon eteen. Muthambi-johtoinen salkunhoitokomitea käsittelee kunnan finanssikriisiä, jonka seurauksena se asetettiin a hallinto tammikuussa.

Tämän jälkeen kunta ilmoitti, ettei sillä ollut varaa kuukausipalkkaansa 65 miljoonan euron arvosta ja että se ei ollut maksanut 1 670 työntekijälle, kunnanvaltuutetulle ja perinteisille johtajille neljä kuukautta. Ilmoitus sai lääninhallituksen kannustamaan perustuslain 139 §: ää ja asettamaan valloitetun neuvoston hallintoon.

LUE | Ei palkkaa työntekijöille 4 kuukaudeksi, sanoo konkurssiin joutunut Itä-Kapin kunta )

Kunnanjohtaja Thandekile Mnyimba on varmaankin sanonut, että finanssikriisin aiheutti edellinen hallinto, joka hyväksyi kunnan luokittelun luokasta 6 tasoon 7.

Tämä avasi tiet kunnanjohtajan ja 56 §: n johtajien palkoille, jotka ylittivät määritellyt ylärajat, samoin kuin palkkaamalla työntekijöitä palkkaluokan 7 tasolla 6 sijasta.

Tarkasteltuaan ADM: n ja Eastern Cape Cogta -virkailijoiden syyttävän toisiaan sotkuista salkunhoitokomitean puheenjohtaja Faith Muthambi huomautti: “Täällä on syvempi hallitusten välinen suhteiden ongelma.”

Valiokunta kuuli, että kunnalla oli taipumus hyväksyä rahoittamaton budjetti ja että se johti vahingossa tilanteeseen, jossa oikeudenmukainen osuus olisi pienempi kuin palkkakustannukset.

Äskettäin Mnyimban mukaan oikeudenmukainen osuus oli 400 miljoonaa ruplaa ja palkkasumma oli 800 miljoonaa ruplaa vuodessa, valiokunta kuuli.

LUE | Broke Amathole District Municipality palkkasi 900 työntekijää, joita ei tarvittu )

Kunta kertoi valiokunnalle, että sen nykyinen taloudellinen suo johtuu päätöksestä, jonka sen edellinen neuvosto teki väärästä luokittelusta, ja että nykyinen kunnanvaltuusto oli peruuttanut virheellisen luokittelun

Komitean mukaan ADM: n virkamiehet ilmoittivat myös, ettei se saa tukea osuuskunnan hallinnon ja perinteisten asioiden maakunnallisilta ja kansallisilta osastoilta.

Itä-Kapin maakunta Cogta kiisti tämän.

Se kertoi valiokunnalle kykynsä auttaa väärän luokittelun ongelma vähensi kuntaa, ja se kertoi käskäneensä kuntaa kumoamaan päätöksen kauan sitten.

Eduskunnan Cogta-valiokunta totesi: “Huomaten, että ongelma oli syvempi kuin valiokunta odotti, koska Cogdan maakuntaosasto ja kunta syyttivät toisiaan monissa asioissa , valiokunta sanoi, että se luo pian riittävästi aikaa kutsua koolle toinen kokous, jossa on tarpeeksi aikaa osallistua ongelmat. “

Lisäksi valiokunta ilmoitti, että piirikunta sai vastuuvapauslausekkeen varainhoitovuodelta 2018/19.

Valtion tarkastaja (AG) oli maalannut huonon kuvan Amatholen piirikunnasta ja sen hallinnassa olevista kunnista.

LUE MYÖS | LUETTELO | Nämä ovat hallituksen yksiköt ja valtion elimet, jotka ovat rikkoutuneen Amathole kunnan R34m takia

Lukuun ottamatta Mbashen paikallista kuntaa, joka sai varauksettoman tarkastuskertomuksen varainhoitovuodelta 2018/19, ja Mnquma Local Kunta parani, kaikki muut piirin paikalliset kunnat taantuivat. AG: n esiin tuomiin ongelmiin regressiossa sisältyi: lainsäädännön noudattamatta jättäminen, huonolaatuinen tilinpäätös eikä ennakoiva sisäinen valvonta estääkseen sääntöjenvastaiset ja luvattomat menot. raportti, huono tilintarkastuskertomus Amathole Distr Kunta syntyi myös ongelmista, joihin sisältyi paisunut organisaatiorakenne ja henkilöstön palkat lain ulkopuolella.


Tiesitkö, että voit kommentoida tätä artikkelia? Tilaa uutisiin24 ja lisää äänesi keskusteluun.

Ilmainen vaihtoehto Facebookille
Ilmainen vaihtoehto Instagramille
Ilmainen vaihtoehto Twitterille

Jaa somessa!

0Shares
0 0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.