Mielenterveyden hätäapuohjelma leikkasi rikollisuutta Denverissä

Mielenterveyden hätäapuohjelma leikkasi rikollisuutta Denverissä

Terveys
Ilmainen Internet-Kuvagalleria suomalaisille
Ilmainen videonjakopalvelu suomalaisille

Kuuden kuukauden pilottiohjelma Denverissä, Coloradossa, jossa mielenterveysasiantuntijat poliisin sijaan vastasivat väkivallattomiin hätäpuheluihin, vähensi väkivallatonta rikollisuutta 34 prosentilla

Seura 8. kesäkuuta 2022

Tekijä Grace Wade

Denverin ensihoitajat reagoivat miehelle, joka tarvitsi lääkärinhoitoa ja mielenterveyspalveluja vuonna 2014

Craig F. Walker/The Denver Post Getty Imagesin kautta

  Kaupungit ympäri Yhdysvaltoja, mukaan lukien New York, Washington DC ja San Francisco, kokeilevat ohjelmia mielenterveyden hätätilanteiden ratkaisemiseksi ilman poliisin osallistumista. Sen jälkeen, kun pilottiohjelma toteutettiin Denverissä, Coloradossa, väkivallattomien rikosten määrä laski 34 prosenttia osallistuneilla poliisialueilla.

  Tukitiimin avustama vastaus (STAR) Denverin ohjelmaan osallistuvat mielenterveysasiantuntijat ja ensihoitajat, jotka vastaavat väkivallattomiin hätätilanteisiin poliisin sijaan.

  Sen sijaan, että henkilöitä uhkaavat pidätys vähäisistä rikoksista, kuten tunkeutumisesta tai julkisesta päihteestä, STAR henkilökunta tarjoaa heille paikan päällä tukea ja ohjaa heidät jatkohoitoon. Se toimii arkisin klo 10–18.

  STARia kokeiltiin Denverissä kesäkuusta 2020 marraskuuhun 2020 kahden hengen tiimin kanssa, minkä jälkeen Denverin kaupunginvaltuusto äänesti yksimielisesti laajentaa ohjelmaa. Kuuden kuukauden kokeilunsa aikana STAR vastasi 748 tapaukseen, keskimäärin kuusi tapausta 8 tunnin työvuorossa.

  Thomas Dee ja Jaymes Pyne Stanfordin yliopistossa Kaliforniassa analysoi Denverin kaikilla poliisialueilla ennen STAR-ohjelmaa ja sen aikana raportoidut rikokset ja havaitsi, että väkivallattomien rikosten määrä väheni merkittävästi alueilla, joilla STAR toimi, verrattuna niihin, joissa STARia ei ollut. Sillä ei ollut vaikutusta väkivaltarikosten määrään.

  ” saattaa olla huolissaan siitä, että poliisin puuttuminen alemman tason rikoksista saattaa johtaa johonkin väkivaltaisempaan eskaloitumiseen, ja niin ei yksinkertaisesti käynyt”, Dee sanoo.

  Vaikutus rikollisuuden määrä näytti myös kovenevan ajan myötä. Kesäkuusta 2020 lähtien väkivallattomien rikosten määrä on vähentynyt piirialueilla 29 prosenttia. Marraskuuhun 2020 mennessä se oli pudonnut 38 prosenttia verrattuna alueisiin, joissa STARia ei ollut.

  Lisäksi väkivallattomien rikosten määrässä havaittiin vastaava pudotus tunteina, jolloin STAR t toiminnassa. Tämä voi johtua siitä, että henkilöiden ohjaaminen asianmukaiseen hoitoon voi estää tulevat tapahtumat öisin ja viikonloppuisin, Dee sanoo.

  “Kun henkilö on mielenterveyskriisissä, se ei ei kestä 8 tuntia ja mene pois”, Dee sanoo. ”Terveydenhuollon tuominen tällaisissa tilanteissa oleville yksilöille voi ohjata heidät asianmukaiseen hoitoon. Jos he eivät saa sitä hoitoa, he saattavat palata kadulle ja loukata seuraavana päivänä.”

  STAR oli myös kustannustehokkaampi kuin perinteiset poliisiohjelmat. . Dee kertoo, että kuuden kuukauden aikana STAR esti arviolta 1376 rikosta ja maksoi 208 141 dollaria. Tämä tarkoittaa 150 dollarin kustannuksia estettyä rikosta kohden, Dee sanoo. Vertailun vuoksi, pienet rikokset maksavat rikosoikeusjärjestelmälle arviolta 646 dollaria kukin johtuen niihin liittyvistä kuluista, kuten vankeusrangaistuksesta ja syytteeseenpanosta.

  “Mielestäni meidän on vielä opittava lisää näistä [community response programmes] kuten toistetaanko Denverin menestys muissa kaupungeissa”, Dee sanoo. “Mutta se on sellainen lupaava interventio, jonka pitäisi houkutella ihmisiä kaikkialla poliittisessa kirjossa.”

  Anekdoottiset todisteet tutkimuksesta, jota Dee parhaillaan suorittaa muiden poliisivirastojen kanssa, viittaavat siihen, että hänellä ei ole tällaisten hätäpuheluiden käsitteleminen voi parantaa poliisien henkistä hyvinvointia ja pysyvyyttä, hän sanoo.

  Denverin poliisin ensimmäisten kuukausien aikana poliisit tunnistivat nopeasti STARin edut ja alkoivat kysyä, milloin ohjelmaa laajennetaan, sanoo kaupungin poliisipäällikkö Paul Pazen.

  “Olemme erittäin ylpeitä tästä [approach], sanoo Pazen, joka auttoi muodostamaan ja käynnistämään STARin. ”Kriisissä olevien ihmisten kanssa toimiminen voi olla erittäin haastavaa. Kokemuksesta ja tutkimuksista tiedän olevan totta, että STAR tuottaa parempia tuloksia kriisissä oleville yksilöille, ja se on hämmästyttävää. Se on tavoitteemme.”

  Lehtiviite: Tieteen edistysaskel[approach] , DOI: 10.1126/sciadv.abm2106

  Lisää näistä aiheista:

  • mielenterveys
  • rikos

Ilmainen vaihtoehto Facebookille
Ilmainen vaihtoehto Instagramille
Ilmainen vaihtoehto Twitterille

Jaa somessa!

0Shares
0 0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.