Galaxy Z Flip 3 Review: iPhone-käyttäjän näkökulma taitettavaan Android-puhelimeen

Galaxy Z Flip 3 Review: iPhone-käyttäjän näkökulma taitettavaan Android-puhelimeen

Tekniikka
Ilmainen Internet-Kuvagalleria suomalaisille
Ilmainen videonjakopalvelu suomalaisille

Olen erittäin pitkäaikainen iPhone-käyttäjä. Itse asiassa minulla ei ole koskaan aiemmin ollut Android-puhelinta henkilökohtaisena puhelimeni. Vaikka olin aiemmin ollut kiinnostunut Android-puhelimista, Applen ekosysteemi oli minulle hyvä. Viime aikoina taitettavista älypuhelimista on tullut juttu, ja valehtelisin, jos sanoisin, että en halua sellaista. Nyt minulla on vihdoin ollut mahdollisuus kokeilla Galaxy Z Flip 3:a kuluneen kuukauden aikana. Lue tämän iPhone-käyttäjän ajatukset kokemuksesta.

Taitettavat puhelimet

Android-puhelinvalmistajat ovat tuoneet markkinoille taitettavat puhelimet jo jonkin aikaa. Tämän tyyppisen älypuhelimen ensimmäiset iteraatiot eivät kuitenkaan olleet aivan käyttäjäystävällisiä. Itse asiassa ne näyttivät enemmän prototyypeiltä kuin valmiilta tuotteista.

Vuonna 2019 Samsung julkisti ensimmäisen Galaxy Foldin, joka tuli eräänlaisena tablettina, joka voitiin taittaa käytettäväksi puhelimena tai ruuvipenkkinä. päinvastoin. Idea oli lupaava, mutta Samsung laittoi puhelimen ihmisten käsiin ennen kuin se oli valmis. Ei kestänyt kauan, kun Internet tulvi tulvillaan raportteja siitä, että Galaxy Fold -näyttö oli erittäin hauras ja hajosi helposti.

Ja rehellisesti sanottuna, en ollut yllättynyt ollenkaan. Valmistaakseen taittuvan puhelimen valmistajat joutuivat korvaamaan lasin joustavalla komposiittimateriaalilla. Samaan aikaan Samsung ei ollut kertonut käyttäjille, etteivät he voi ottaa pois oletusarvoisesti asennettua näytönsuojaa. Se oli painajainen.

Mutta Samsung on oppinut paljon ensimmäisen Galaxy Foldin jälkeen. Vuonna 2020 yhtiö julkisti Galaxy Z Flipin – myös taitettavan puhelimen, mutta sellaisen, joka ei muutu tabletiksi. Tämä näytti minusta paljon mielenkiintoisemmalta kuin Galaxy Fold. Nyt sen toisessa sukupolvessa (ei koskaan ollut Galaxy Z Flip 2:ta) annoin vihdoin Samsungin taitettavalle puhelimelle mahdollisuuden.

Päivitys: Kuten 9to5Googlen Ben Schoon kokee, Galaxy Z Flip 3:n näyttö ei ole vieläkään täydellinen kestävyyden suhteen. Puhelimen käytön aikana minulla ei kuitenkaan ole ollut ongelmia näytön kanssa.

Ensimmäiset vaikutelmat Galaxy Z Flip 3:sta

Kun otin Galaxy Z Flip 3:n laatikosta, se tuntui kuin mikä tahansa muu älypuhelin, koska se tulee “aukaisi”. Kuitenkin heti kun sain sen käsiini, tein ensimmäisenä sen taittamisen. On vain uskomatonta, että on olemassa todellinen älypuhelin, jossa on OLED-paneeli, joka taittuu tarkoituksella. Kokemus sen taittamisesta oli outo sekoitus nostalgiaa ja huipputeknologiaa.

Puhelimen keskellä olevaa saranaa suojaa Samsungin mukaan “vahva Armor Aluminium Frame”. En osaa sanoa kuinka vahva se on, mutta se tuntuu ehdottomasti vankalta saranalta. Ja Galaxy Z Flip 3 on vedenkestävä. (En ollut tarpeeksi rohkea testatakseni sitä).

Yksi hieno asia saranassa on, että se pitää näytön valitsemassasi kulmassa , joten se on melko joustava tässä suhteessa. Samalla sarana on tarpeeksi pehmeä, ettei puhelinta tunnu rikki. Muista vain, että puhelimen avaaminen yhdellä kädellä ei ole aivan helppo tehtävä.

Galaxy Z Flip 3 on valmistettu lasista sen takana ja alumiinirungolla. Suunnittelu ei ole yhtä korkealuokkaista kuin Galaxy S22 tai edes iPhone 13 Pro, mutta minun on sanottava, että se on ihana. Ja kun puhun suunnittelusta, Z Flip 3 on erittäin kevyt. Se on 183 g vs. iPhone 13 Pro Maxin 240 g – ja ne ovat lähes samankokoisia. iPhonen paino häiritsee minua ehdottomasti.

Se taittuu! Mitä sitten?

Joten, Galaxy Z Flip 3 on taittuva puhelin. Mutta mitä tämä tarkalleen ottaen tarkoittaa käyttäjälle, varsinkin kun on kyse laitteesta, joka ei muutu tabletiksi?

Kun hype loppuu, ihmettelet “mitä minä teen taitettavalla puhelimella?” Kuukauden käytön jälkeen huomasin hauskoja asioita, jotka saivat minut rakastamaan tätä puhelinta. Voin esimerkiksi asettaa sen pöydälle, jotta voin helposti jatkaa reseptin, artikkelin tai jopa kappaleen sanojen lukemista.

Jotkin Samsungin sovelluksista on optimoitu taitettaville puhelimille. Jos taitan puhelimen selaillessani valokuvia, puolet näytöstä muuttuu ohjauslevyksi, jotta voin pyyhkäistä kuvien välillä ja jopa lähentää tai loitontaa kuvan ollessa näytön yläreunassa.

Tämä on hyödyllinen myös ryhmäselfie-kuvien ottamiseen kaukaa ilman, että joku pitelee puhelinta, tai vakauttamalla sitä paremman yökuvan ottamiseksi.

Galaxy Z Flip 3:n laittaminen taskuun on myös helpompaa, koska joissakin housuissani on pienet taskut. Tämän pitäisi olla hyvä ihmisille, jotka kantavat mukanaan vain pientä käsilaukkua, johon ei normaalisti mahdu älypuhelinta, kuten iPhone 13 Pro Max.

Kun puhelin on kiinni, voit käyttää takakameroita ottaaksesi kuvia, mikä johtaa parempiin kuviin kuin etukameralla otetut kuvat. Tämän tekee mahdolliseksi Galaxy Z Flipin takaosaan sisäänrakennettu pieni näyttö, joka näyttää myös joitain widgetejä, kuten kellon, sään ja kalenterin.

Saan jopa käyttää Samsung Payta tältä ulkoiselta näytöltä ja maksaa kaupoissa vain laittamalla sormeni sormenjälkitunnistimeen ilman, että minun tarvitsee avata puhelinta.

Se käyttää Androidia.

Kuten sanoin aiemmin, tämä oli ensimmäinen kosketukseni Androidiin vuosiin, ja asiat ovat nyt aivan toisin. Samsungin One UI on melko kiillotettu ja sujuva, enkä yleisesti ottaen ole huomannut suorituskykyongelmia tai sovellusten kaatumista käyttäessäni Galaxy Z Flip 3:a.

Ollakseni rehellinen, minulla on ollut paljon hauskaa Androidin käyttämisestä äskettäin. En koskaan välittänyt paljon aloitusnäytön mukauttamisesta tai puhelimen käyttöliittymän ominaisuuksien muuttamisesta, mutta ehkä se johtui siitä, että iPhone ei koskaan antanut minulle näitä vaihtoehtoja. Androidin avulla voin siirtää vapaasti kuvakkeita ja widgetejä aloitusnäytöllä ja jopa muuttaa ilmoitusten ulkoasua.

Kun valitset uuden taustakuvan, voit muuttaa koko järjestelmän käyttöliittymän vastaamaan valitsemasi kuvan värit. Se on yksinkertainen asia, mutta se tekee käyttökokemuksesta hauskemman.

Vapaus ladata sivulta ja korvata oletussovelluksia on myös houkuttelevaa. Voin valita oletusnäppäimistön, musiikkisoittimen, valokuvasovelluksen ja kaiken muun. Samsungin One UI -käyttöliittymässä on myös todella älykkäitä ominaisuuksia, kuten nopea pääsy leikepöydälle suoraan näppäimistöltä. Huomasin myös, että käyttöliittymä on helpompi käyttää yhdellä kädellä kuin iOS.

Pidin myös siitä, että puhelimessa on aina päällä oleva näyttö, joten voin tarkistaa akun tason ilman, että sitä tarvitsee kääntää päällä.

Androidin moniajo-ominaisuudet ovat myös selvästi iOS:ää edellä. En koskaan ajatellut, että näytön jakaminen kahden sovelluksen kesken tai jopa kelluvan ikkunan avaaminen olisi hyödyllistä puhelimessa, mutta usko minua, se on.

Sitä vastoin näen selvästi ne näkökohdat, jotka saavat minut pitämään iOS:stä. Sovellusten välinen johdonmukaisuus on paljon parempi Applen puolella. Kaiken kaikkiaan iOS-sovellukset noudattavat samoja suunnitteluohjeita ja niiden välinen käytettävyys on samanlainen.

Sovelluksissa, kuten Twitter ja Instagram, on selvää, että kehittäjät kiinnittävät enemmän huomiota iOS-sovelluksiin kuin Android-sovelluksiin, joista puuttuu joitakin eleitä ja tarkennuksia, joita löydät iPhonesta. Ja muista, että käytännössä ei ole olemassa kolmannen osapuolen sovelluksia, jotka hyödyntäisivät taitettavia näyttöjä.

Samsungin ekosysteemi

Applen tavoin Samsung on yrittänyt luoda omaa tuotteiden ja palveluiden ekosysteemiä. Ja vaikka Samsung ei käytä ohjelmistoja puhelimissaan ja kannettavissa tietokoneissaan, ne voivat olla helposti vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Galaxy-käyttäjät voivat käyttää ilmoituksia, tekstiviestejä, puheluita ja jopa leikepöydät suoraan Windows-tietokoneistaan.

Lisävarusteiden osalta Galaxy Buds 2:n yhdistäminen Z Flip 3:een oli erittäin helppoa ja melko samanlaista kuin prosessi AirPodsilla ja iOS:llä. Avaat vain kuulokekotelon puhelimesi lähellä ja se on siinä.

Mutta enemmänkin, löysin vuorovaikutuksen, joka Galaxy-puhelimissa on muita Samsung-tuotteita, kuten pesukoneita ja älytelevisioita. Voin esimerkiksi peilata televisioni sisältöä puhelimeeni ja jopa ottaa käyttöön vaihtoehdon mykistää television automaattisesti, kun saan puhelun Z Flip 3 -puhelimellani.

Applella on edelleen vakaampi ekosysteemi , mutta Samsung on tullut lähemmäksi tätä näkökohtaa.

Applen aidattu puutarha

)

Suurin ongelmani Androidin kanssa ei ollut varsinaisesti Android, vaan se, että Apple lukitsee käyttäjät “seinäpuutarhaansa”. Voit saada joitain tietoja iCloudista, kuten yhteystietoja ja sähköposteja, mutta se ei ole aivan helppoa.

Mitä tulee valokuviin, tiedostoihin ja muihin iCloudiin tallennettuihin asioihin, onnea. Ainoa tapa käyttää niitä Androidissa on käyttää iCloud-verkkosovellusta. Mutta se, mitä todella kaipasin Androidia käyttäessäni, oli iMessage.

Tästä on käyty kokonainen keskustelu, ja nyt sain kokea, kuinka kurjaa on olla käyttämättä iMessagea muilla alustoilla. Voin helposti ottaa yhteyttä ystäviini ja perheeseeni miltä tahansa alustalta sovelluksilla, kuten WhatsApp ja Telegram. Mutta kun käytin Galaxy-puhelintani, en voinut vastaanottaa ja lähettää iMessages-viestejä.

Omena on hitaasti tuonut osan palveluistaan ​​muille alustoille, kuten Apple Musicille (joka toimii paremmin Androidissa kuin iOS:ssä). Mutta valitettavasti yritys tekee edelleen kaikkensa estääkseen käyttäjiä harkitsemasta vaihtamista Androidiin. Voit tehdä vaihdon, mutta menetät varmasti joitain tärkeitä asioita.

Muita juttuja Galaxy Z Flip 3

Yksi puhelimessani eniten käyttämistäni ominaisuuksista on kamera, ja vaikka Galaxy Z Flip 3:ssa on kohtuulliset kamerat, ne eivät ole yhtä hyviä kuin puhelimeni. iPhone 13 Pro tai muut lippulaivapuhelimet. 12 megapikselin laaja- ja ultralaajakameroilla on hyvä ottaa kuvia auringonvalossa, mutta yöllä otetut kuvat huuhtoutuvat pois.

Galaxy Z Flip 3 voi myös kuvata 4K-videota 60 fps:n nopeudella, mutta laatu on kaukana poikkeuksellisesta. Siinä on ainakin Super Slo-mo -tila, joka tallentaa lyhyitä videoita 960 fps:n nopeudella superdramaattisen tehosteen saavuttamiseksi.

Sisäänrakennettujen kaiuttimien laatu on aivan ok, mutta 6,7 ​​tuuman AMOLED Näyttö 120 Hz virkistystaajuudella on loistava. Ja kyllä, voit huomata ja tuntea rypyn näytön keskellä, mutta lopulta unohdat sen olevan siellä, aivan kuten iPhonen lovi.

Muuten, USB-C-liitännällä varustettu puhelin on aivan mahtavaa. Voin ladata helposti MacBookin, iPadin, Galaxy-puhelimen ja muut Samsungin lisävarusteet samalla kaapelilla. Samaan aikaan iPhonessa on edelleen Lightning. Olen kokeillut myös käänteistä latausta, ja vaikka se ei ole iso asia, siitä voi olla hyötyä hätätilanteissa.

Akun kesto ei kuitenkaan ole hyvä. Se riittää vuorokaudeksi, jos et ole ahkera käyttäjä, mutta minun on yleensä ladattava se kahdesti päivässä.

Tuomio

I Rakastin Galaxy Z Flip 3:n käyttöä. Olin niin tottunut iPhoneen, että unohdin kuinka jännittävää on saada käsiini upouusi tekniikka. Lisäksi minulla oli hauskaa oppia käyttämään Androidin ominaisuuksia.

En usko, että taitettavat puhelimet ovat vielä valmiita kaikille, mutta Galaxy Z Flip 3 on varmasti se taitettava, joka on lähimpänä olemista. kokoontaitettava puhelin massoille. Ja ehdottomasti kokoontaitettava puhelin on saanut minut vakuuttuneeksi siitä, että haluan nähdä taitettavan iPhonen tulevaisuudessa.

Taitettavat puhelimet eivät ole varsinaisesti vallankumous, mutta kun käyttää sitä, oppii pitämään niistä. . Olen ehdottomasti innoissani nähdessäni, mitä taitettaville puhelimille tulee seuraavaksi.

Ja tietysti nautin Androidin käytöstä enemmän kuin olin kuvitellut. En usko, että tulen koskaan vaihtamaan iPhoneani monista syistä, mutta nyt pidän ajatuksesta hankkia toissijainen Android-puhelin.

FTC: Käytämme tuloja tuottavia automaattisia affiliate-linkkejä. Lisää.

Katso 9to5Mac YouTubesta saadaksesi lisää Apple-uutisia:

Ilmainen vaihtoehto Facebookille
Ilmainen vaihtoehto Instagramille
Ilmainen vaihtoehto Twitterille

Jaa somessa!

0Shares
0 0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.