Airbnb vetoaa siihen, että matkustamisen tulevaisuus on työ

Airbnb vetoaa siihen, että matkustamisen tulevaisuus on työ

Matkailu
Ilmainen Internet-Kuvagalleria suomalaisille
Ilmainen videonjakopalvelu suomalaisille

Ennen pandemiaa useimmat ihmiset ajattelivat matkustamisen kuuluvan kahteen luokkaan: liike- tai vapaa-ajanviettoon. Mutta etätyön lisääntyminen tekee näiden kahden yhdistämisen helpommaksi joko omaksumalla digitaalisen nomadin elämäntavan tai yksinkertaisesti pidentämällä lomaa ylimääräisellä (työ)viikolla.

Airbnb tekee ylitöitä asettaa itsensä tuon muutoksen keskipisteeseen. 13-vuotias yritys kaksinkertaistaa työskentelyn mistä tahansa omien työntekijöidensä oletusvaihtoehtona, samalla kun se muuttaa strategiaansa olettaen, että etätyö tulee edelleen vaikuttamaan matkustamiseen tulevina kuukausina ja vuosina.

Airbnb:n työskentely mistä tahansa -käytäntö

Toisin kuin muut yritykset, jotka ovat pyrkineet edistämään etätyötä asiakkaille mutta eivät työntekijöille, Airbnb muutti omaa politiikkaa viime kuussa. Työntekijät voivat nyt tehdä etätyötä niin paljon kuin haluavat, ja he voivat liikkua minne tahansa Yhdysvalloissa ilman palkanleikkauksia.

Airbnb:llä on ilmeinen kannustin edistää työskentelyn normalisointia missä vain. Tammikuussa yksi perustajista ja toimitusjohtaja Brian Chesky sanoi, että hän itse tekisi etätyötä ja tehokkaasti “asuisi Airbnb:llä”. Mutta Airbnb:n perustaja ja strategiapäällikkö Nathan Blecharczyk sanoo, että sisäisessä politiikassa on todella kyse henkilöstön houkuttelemisesta ja pitämisestä.

“En itse asiassa ennustan, että tässä sodassa lahjakkuuksista kaikki nämä yritykset, jotka ovat Hybridiratkaisun tarjoaminen on yhä vaikeampaa kestää, Blecharczyk kertoi Quartzille. “Koska heidän työntekijöillään on muita vaihtoehtoja muualla.”

Etätyön jännitteet ovat jo käynnissä muissa teknologiayrityksissä. Apple, Google ja Microsoft ovat ottaneet käyttöön käytännöt, jotka edellyttävät työntekijöiden tulemista toimistoon kolmena päivänä viikossa. Etenkin Applen työntekijät hankaloittavat yrityksen ohjaavaa lähestymistapaa hybridityöskentelyyn ja sen päätökseen tehdä promootiovideo Applen tuotteiden käytöstä etätyössä ja pakottaa omat työntekijänsä työmatkaan.

Kuinka etätyö muokkasi Airbnb:n uudelleensuunnittelua

Airbnb esitteli 11. toukokuuta sivuston uudelleensuunnittelun, joka sisältää useita etätyöhön liittyviä muutoksia. Yksi uusi ominaisuus – “Split Stays” – on vastaus keskimääräisen Airbnb-varauksen pituuteen. Blecharczykin mukaan yli puolet varatuista öistä kestää vähintään seitsemän päivää ja joka viides yöpyminen on vähintään 20 päivää.

Mitä pidempi oleskelu kuitenkin on, sitä vaikeampaa se voi olla. on löytää koti, joka on vapaa tälle ajanjaksolle. “Split Staysin avulla voit periaatteessa löytää parin kotia, joihin mahtuu matkasi kesto”, Blecharczyk sanoo.

Toinen uusi ominaisuus on “kategorioiden” hakutoiminto, jonka avulla Airbnb-käyttäjät voivat etsiä potentiaalisille kohteille, jotka eivät perustu tiettyyn kaupunkiin, vaan heidän etsimäänsä kokemukseen – historiallisista kodeista paikkoihin, joissa on hieno keittiö tai mökkejä järvien ja kansallispuistojen lähellä.

”Maailmassa, jossa sinulla on useammin mahdollisuuksia matkustaa, et nouse lentokoneeseen joka ikinen kerta; istut autoosi ja menet jonnekin lähelle”, Blecharczyk sanoo.

Airbnb:n johtajat tekevät etätyötä

Samalla kun Chensky on kokeillut digitaalista nomadin elämäntapaa, Blecharczyk on työskennellyt yksinomaan kotoa käsin pandemian iskemisen jälkeen. Monet johtajat ovat innokkaita palaamaan itse toimistoon, mutta Blecharczyk odottaa etätyön olevan hänelle elämäntapa jatkossa.

“Asun edelleen San Franciscossa. aiot käydä toimistossa silloin tällöin”, hän sanoo. “Mutta se tulee olemaan poikkeus, ei normi.”

Ilmainen vaihtoehto Facebookille
Ilmainen vaihtoehto Instagramille
Ilmainen vaihtoehto Twitterille

Jaa somessa!

0Shares
0 0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.