Activisionin toimitusjohtaja voi saada yli 500 miljoonaa dollaria Microsoft-kaupan jälkeen

Activisionin toimitusjohtaja voi saada yli 500 miljoonaa dollaria Microsoft-kaupan jälkeen

Tekniikka
Ilmainen Internet-Kuvagalleria suomalaisille
Ilmainen videonjakopalvelu suomalaisille

Mitä tulee videopeliteollisuuteen, kaikki katseet ovat olleet Activision Blizzardissa (ATVI) – Hanki Activision Blizzard Inc -raportti

viimeisen vuoden aikana.

Useiden miljoonien nimikkeiden, kuten “Overwatch” ja “World of Warcraft”, julkaisija oli useiden seksuaalisesta häirinnästä vuonna 2021. Työntekijät vaativat toimitusjohtajan Bobby Kotickin eroa sanoen, että hän ei ollut kelvollinen jatkamaan yrityksen johtamista.

Asiat muuttuivat monimutkaisemmiksi, kun Microsoft ( MSFT) – Get Microsoft Corporation Report ilmoitti tammikuussa aikovansa ostaa Activision Blizzardin 68,7 miljardilla dollarilla, mikä muuttaisi sen käytännössä yhdeksi videopelialan kolme suurinta pelaajaa.

Koska yksi seksuaaliseen häirintään liittyvistä kanteista on ratkaistu 18 miljoonan dollarin sovinnolla ja toinen videopelien julkaisijaa vastaan sijoittajia tulevasta myynnistä on dis jäänyt huomaamatta, yrityksen maine näyttää toipuvan pikkuhiljaa.

Odotettua heikompi ensimmäisen vuosineljänneksen tulos ei kuitenkaan tehnyt Activision Blizzardille palveluksia tässä prosessissa. Yhtiön osakkeet laskivat 23 % viime vuodesta, ja sen viimeisimmän julkaisun kysyntä suositussa “Call of Duty” -sarjassa oli odotettua pienempi.

Mutta vaikka Warren Buffet investoi yrityksessä monet ihmettelevät, mitä sisällä todella tapahtuu ja pitäisikö heidän lisätä sijoitukseensa Activision. Ja mitä tulee siihen, siinä kaikessa on mielenkiintoinen pikkupala, joka sinun pitäisi olla tietoinen.

Vieritä kohtaan Jatka

Kuinka Activisionin toimitusjohtaja hyötyy Microsoftin ostosta?

Activision Blizzardin toimitusjohtaja on myös ollut paljon tarkastelun kohteena kuluneen vuoden aikana sen jälkeen, kun Wall Street Journalin tarina väitti, että hän oli pitkään tietoinen seksuaalista häirintää yrityksessään ja jätti sen huomiotta.

Kotick vastasi kunniallisilla toimilla ja ilmoitti yksityiskohtaisesta suunnitelmasta tehdä suuria muutoksia yrityksessään, jotta siitä tulisi “osallistavampi työpaikka ” sekä alentamalla hänen peruspalkansa alhaisimpaan mahdolliseen summaan (62 500 dollaria) ja kieltäytymällä sekä pääomasta että bonuksista.

Monet katseet ovat kuitenkin kiinnittyneet hänen “kultaiseen laskuvarjoonsa”, lausekkeeseen, joka sanoo, että jos Kotick erotetaan ilman riittävää syytä tai hän lopettaa, hän on oikeutettu palkkaan 14,4 miljoonaa dollaria. Mutta näyttää siltä, ​​​​että arvio ei ollut lähelläkään sitä, mitä toimitusjohtajalle voitaisiin maksaa siitä, että hän näki Microsoft-kaupan.

Huhtikuun 29. päivänä tehdyn arvopaperihakemuksen jälkeen tiedämme nyt, että Kotickin mahdollinen korvaus hänen jo omistamansa 4,3 miljoonaa osaketta ja ne 2,2 miljoonaa osaketta, joilla hän on edelleen oikeutettu hankkimaan halutessaan, ovat yhteensä yli 500 miljoonaa dollaria (Microsoftin tarjouksen mukaan, jonka arvioitiin Activisionin osakkeen ollessa 95 dollaria osakkeelta).

Arvopaperihakemuksessa todetaan myös, että Kotick ei saa lisäpääomaa Microsoftin kaupasta.

Kotick oli yksi eniten palkatuista toimitusjohtajista. vuodesta 2020, Wall Street Journalin S&P 500 -yritysten johtajien palkka- ja suorituskykyluokituksen mukaan. Vuonna 2021 hänen kokonaispalkkionsa oli 826 549 dollaria verrattuna edellisen vuoden 154,6 miljoonaan dollariin.

Microsoft-kaupan odotetaan tällä hetkellä toteutuvan keväällä 2023.

Ilmainen vaihtoehto Facebookille
Ilmainen vaihtoehto Instagramille
Ilmainen vaihtoehto Twitterille

Jaa somessa!

0Shares
0 0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.